dissabte, 4 de maig del 2013

Trobades d'Escoles en Valencià 2013: La veu del teu poble


Les Trobades d'Escoles en Valencià són festes per la llengua lúdiques i reivindicatives que visualitzen l'autoestima lingüística i reclamen als responsables institucionals que facen del valencià la llengua pròpia i oficial d'ús normal per a tots i per a tot.

Enguany les festes per la llengua es dediquen a la figura de Vicent Andrés Estellés. Es commemoren els vint anys de la mort d'un poeta cabdal de la nostra literatura. L'obra d'Estellés és un llegat molt preuat que tenim els valencians i les valencianes, un llegat, fonamentalment poètic, que retrata la nostra història i una manera d'entendre el món a través d'eixa poesia quotidiana i meravellosa, convertida en segell Estellés. 

Estellés és un poeta que ha sabut transmetre el tarannà valencià i les nostres arrels a través del detall. Una bona part de l'obra de Vicent Andrés Estellés desprén una actitud social i reivindicativa inqüestionable.
Els missatges d'Estellés, referits al sentiment col·lectiu de sentir-nos poble, seran l'eix vertebrador de les Trobades 2013 sota el lema La veu del teu poble per tal que els més de 200.000 assistents es retroben amb un dels nostres poetes en majúscules.

Aquest any, la caravana de les trobades ja ha passat per Pedreguer, Betxí, Alboraia, Alberic, Crevillent i  Monòver i ha desbordat totes les expectatives d’assistència amb mes de 82.000 persones al carrer en total (més de 30.000 persones a Alberic , més de 20.000 a Betxí , unes 12.000 persones a Alboraia, 5.000 a Crevillent i uns 15.000 participants a Pedreguer). Pero el plat fort l’oferia Betxí, amb un concert acústic dels Obrint Pas que va exhaurir totes les entrades. Un concert que, després d’anunciar la seua retirada indefinida dels escenaris, va ser  molt emotiu i a molts dels espectadors els va ser impossible contindre la llagrimeta en alguna de les seues cançons.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada